Gluten pszenny
podwyższający glutenowość mąki oraz poprawiający i stabilizujący właściwości wypiekowe...
Dowiedz się więcejW ofercie firmy Cargill znajdują się lecytyny płynne: sojowa i słonecznikowa, oraz lecytyny w formie proszkowej w formie czystej, jak i w mieszankach i na nośnikach.
W naszej ofercie znajdują się różnorodne mieszanki do przemysłu mięsnego firmy Cargill. Możemy dostarczyć Państwu gotowe mieszanki, jak również pojedyncze składniki.
Glukoza krystaliczna (dekstroza) firmy Cargill jest wytwarzana ze skrobi kukurydzianej poprzez działanie enzymami amylolitycznymi. Wykorzystywana jest w wielu działach przemysłu spożywczego:
Skrobie natywne (pszenna, kukurydziana, tapiokowa) oraz skrobie modyfikowane o szerokim zastosowaniu w przemyśle spożywczym.
Białko pochodzenia sojowego, ze względu na swoje zalety funkcjonalne, jest najczęściej i najbardziej preferowanym źródłem białka w wielu działach produkcji spożywczej.
Koncentraty białek serwatkowych i mlecznych o różnej koncentracji białka oraz laktozy spożywcze.
Gluten pszenny podwyższający glutenowość mąki oraz poprawiający i stabilizujący właściwości wypiekowe, oraz produkty zbożowe o właściwościach funkcjonalnych.
Produkty o właściwościach tekstórotwórczych do produkcji cukierniczej, owocowo – warzywnej, mlecznej, m.in. pektyny, ksantan, mączka chleba świętojańskiego, guar i agar.
Produkty słodzące o obniżonej kaloryczności do produktów dietetycznych oraz prozdrowotnych.