• Gluten pszenny

    podwyższający glutenowość mąki oraz poprawiający i stabilizujący właściwości wypiekowe...

    Dowiedz się więcej
    Gluten pszenny
  • Doradztwo technologiczne

    Pomagamy poprawić istniejące receptury, wdrożyć nowe, lub dostarczyć recepty według ustalonych założeń…

    Dowiedz się więcej
    Doradztwo technologiczne
  • Nasze Magazyny

    Posiadamy bazę magazynową obsługującą obszar
    całej Polski…

    Wybierz najbliższy magazyn
    Nasze Magazyny

Produkty

Lecytyny

W ofercie firmy Cargill znajdują się lecytyny płynne: sojowa i słonecznikowa, oraz lecytyny w formie proszkowej w formie czystej, jak i w mieszankach i na nośnikach.

Mieszanki dla przemysłu mięsnego

W naszej ofercie znajdują się różnorodne mieszanki do przemysłu mięsnego firmy Cargill. Możemy dostarczyć Państwu gotowe mieszanki, jak również pojedyncze składniki.

Dekstroza, maltodekstryny i syropy w proszku

Glukoza krystaliczna (dekstroza) firmy Cargill jest wytwarzana ze skrobi kukurydzianej poprzez działanie enzymami amylolitycznymi. Wykorzystywana jest w wielu działach przemysłu spożywczego:

Skrobie

Skrobie natywne (pszenna, kukurydziana, tapiokowa) oraz skrobie modyfikowane o szerokim zastosowaniu w przemyśle spożywczym.

Mąki sojowe

Mąki sojowe

Białko pochodzenia sojowego, ze względu na swoje zalety funkcjonalne, jest najczęściej i najbardziej preferowanym źródłem białka w wielu działach produkcji spożywczej.

Białka mleczne i  serwatkowe, laktoza

Białka mleczne i serwatkowe, laktoza

Koncentraty białek serwatkowych i mlecznych o różnej koncentracji białka oraz laktozy spożywcze.

Gluten pszenny i produkty zbożowe

Gluten pszenny podwyższający glutenowość mąki oraz poprawiający i stabilizujący właściwości wypiekowe, oraz produkty zbożowe o właściwościach funkcjonalnych.

Hydrokoloidy

Produkty o właściwościach tekstórotwórczych do produkcji cukierniczej, owocowo – warzywnej, mlecznej, m.in. pektyny, ksantan, mączka chleba świętojańskiego, guar i agar.

Poliole, trehaloza, stevia

Poliole, trehaloza, stevia

Produkty słodzące o obniżonej kaloryczności do produktów dietetycznych oraz prozdrowotnych.