• Gluten pszenny

    podwyższający glutenowość mąki oraz poprawiający i stabilizujący właściwości wypiekowe...

    Dowiedz się więcej
    Gluten pszenny
  • Doradztwo technologiczne

    Pomagamy poprawić istniejące receptury, wdrożyć nowe, lub dostarczyć recepty według ustalonych założeń…

    Dowiedz się więcej
    Doradztwo technologiczne
  • Nasze Magazyny

    Posiadamy bazę magazynową obsługującą obszar
    całej Polski…

    Wybierz najbliższy magazyn
    Nasze Magazyny

Dekstroza, maltodekstryny i syropy w proszku

Glukoza krystaliczna (dekstroza) firmy Cargill jest wytwarzana ze skrobi kukurydzianej poprzez działanie enzymami amylolitycznymi. Wykorzystywana jest w wielu działach przemysłu spożywczego:

 piekarnictwo (ciastka, ciasta, wafle, pieczywo, krakersy)
lody i desery lodowe
przemysł mleczarski (napoje czekoladowe, jogurty, napoje mleczne, desery)
przemysł mięsny (kiełbasy, salami, mięso, garmażerka)
żywność przetworzona (żywność dla dzieci, napoje w proszku, produkty instant, mieszanki dla piekarnictwa)
frytki
koncentraty spożywcze
odżywki dla sportowców
 
W ofercie:
  • glukoza krystaliczna (dekstroza) jednowodna i bezwodna
    C* Dex (różne granulacje)
 Maltodekstryny suszone rozpyłowo oraz suszone syropy glukozowe są produktami bardzo dobrze rozpuszczalnymi i stanowią źródło węglowodanów dla szerokiej gamy produktów spożywczych. Obydwa te produkty mają podobną do skrobi wartość kaloryczną i charakteryzują się neutralnym smakiem w gotowym produkcie, oraz znakomitą rozpuszczalnością w roztworach wodnych nawet w niskich temperaturach. Produkty te poprzez fakt wytwarzania niższego od innych węglowodanów ciśnienia osmotycznego są bardzo dobrze tolerowane i trawione przez organizm ludzki. 
 
W ofercie firmy Cargill znajdują się również maltodekstryny suszone rozpyłowo oraz suszone syropy glukozowe o znacznie mniejszej granulometrii, co ma bezpośrednie przełożenie na dwukrotnie zwiększoną szybkość rozpuszczania się w wodzie.

Maltodekstryny suszone rozpyłowo oraz suszone syropy glukozowe poprzez swoje znakomite właściwości znajdują zastosowanie między innymi w takich gałęziach przemysłu spożywczego, jak:
 
cukiernictwo
napoje
piekarnictwo
mleczarstwo i produkcja lodów
przemysł mięsny
żywność wygodna
koncentraty spożywcze
produkcja odżywek dla sportowców

W ofercie:
  •   maltodekstryny suszone rozpyłowo C*Dry MD  
  •  suche syropy glukozowe w proszku C*Dry GL